Gå direkt till innehåll
Espresso House etablerar sig i Karlshamn

Pressmeddelande -

Espresso House etablerar sig i Karlshamn

Sommaren 2021 flyttar Espresso House in i den nya torgbyggnaden på Stortorget i Karlshamn.

− Det ligger mycket arbete bakom och det är väldigt kul att nu kunna presentera en eftertraktad hyresgäst i nya fina lokaler, samt att vi har landat ett bra avtal mellan oss, säger fastighetschef Magnus Persson.

Espresso House är en svensk kafékedja som brinner för kaffe, människor och miljö med visionen att skapa världens bästa kaféupplevelse till världens bästa gäst. Espresso House har idag 460 coffee shops i totalt fem länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland. Sommaren 2021 öppnar de ytterligare ett − på Stortorget i Karlshamn.

− Vi har tittat på Karlshamn länge och nu äntligen kan vi presentera vår etablering av Espresso House och vi kommer att erbjuda Karlshamn en varm och riktigt mysig miljö med god service, säger Pauline Eriksson, etablerare på Espresso House.

Under våren kommer Espresso House att starta rekryteringen av medarbetare inför öppnandet sommaren 2021.

− De första diskussionerna mellan Karlshamns kommun och Espresso House inleddes redan för två år sedan. Näringslivsutvecklare Mikael Persson har sedan dess arbetat för att kunna erbjuda en lämplig plats för etableringen. Det är först nu som alla delar har fallit på plats och vi kan berätta om Espresso House satsning i Karlshamn, säger Mathias Wijk, etableringschef i Karlshamn.

−Vi hälsar Espresso House varmt välkomna! Det är alltid lika roligt när Karlshamn visar sig vara en attraktiv stad för etablering av nya företag, säger näringslivschef Nina Andersson.

Om Espresso House

Espresso House erbjuder en personlig upplevelse med premiumkänsla, från baristornas hantverk och vårt Specialty Coffee till ett vänligt välkomnande i en unik och mysig atmosfär. Espresso House grundades 1996 i Lund och har sedan dess växt till att idag vara ledande i Norden med över 460 coffee shops, 6000 baristor och cirka 100 000 dagliga gäster. Sedan hösten 2018 finns Espresso House även i Tyskland med coffee shops i Hamburg och Berlin. Espresso House är en del av JAB Holding Company.

För mer information, kontakta Mathias Wijk, etableringschef Karlshamn, 0733-57 60 00 och Pauline Eriksson, Espresso House Expansion, pauline.eriksson@espressohouse.se

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93