Gå direkt till innehåll
Avgiftsfria uteserveringar för krögare förlängs

Pressmeddelande -

Avgiftsfria uteserveringar för krögare förlängs

Idag tog krisledningsnämnden i Karlshamns kommun beslutet att förlänga avgiftsfria uteserveringar för kommunens krögare ett år framåt.

Krisledningsnämnden beslutade i mitten av oktober förra året att inte ta ut någon avgift för uteserveringar under perioden 2020-10-01 – 2021-03-31. Men då krisledningsnämnden idag beslutade att förlänga beslutet ett år behöver inte krögarna betala för sina uteserveringar förrän den sista mars 2022.

– Vi är fortfarande mitt i en pandemi och vissa branscher har det väldigt tufft. Dagens beslut bör ses som ett samarbete mellan kommun och näringsliv i syfte att begränsa smittspridningen av coronaviruset, säger näringslivschef Nina Andersson.

Efter en bra dialog med många av kommunens lokala krögare så förstod näringslivsenheten att detta med avgiftsfria uteserveringar var en sak som skulle vara dem till hjälp.

– Det är nationella åtgärder som krävs för att på riktigt rädda jobb och företag men vi som kommun ska göra det vi kan och detta är ett steg i rätt riktning. Från kommunens sida känns det jättebra att kunna hjälpa de branscher som just nu är som mest utsatta, säger Nina.

För mer information kontakta: Nina Andersson, näringslivschef i Karlshamns kommun, mobil 0735 - 30 28 10.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93