Följ Karlshamns kommun

VM fest på torget i Karlshamn

Pressmeddelande   •   Jul 05, 2018 12:52 CEST

Centrumföreningens Karin Strindgård, Mikael Svensson från Sparbanken, Annette Sandberg och Jonke Höglund från Sparbanken i Karlshamn.

På lördag bjuder Sparbanken i Karlshamn tillsammans med Centrumföreningen och Karlshamns kommun in till VM-fest på stortorget. På en 15 kvadratmeter stor bildskärm kommer matchen mellan Sverige och England att visas via streamingtjänst från C More. Skärmen, som är gjord för att stå i solljus, kommer att vara placerad intill parkeringen framför Rådhuset.

– Alla hälsas välkomna från klockan 15 och framåt. Det kommer bli en stor familjefest där alla åldrar är välkomna och man kan ta med stolar, filt eller annat att sitta på. Även en liten picknickkorg kan ju vara trevligt, säger Annette Sandberg, kommunikationschef i Karlshamns kommun.

Redan inför åttondelsfinalen i tisdags hade kommunen planer på att anordna en sändning på torget, efter att ett medborgarförslag kommit in om detta.

– Tyvärr var det saker som kom emellan, så vi bestämde oss för att satsa inför lördagens kvartsfinal om Sverige skulle gå vidare – och det gjorde dom ju. Lyckligtvis hade Sparbanken i Karlshamn också börjat tänka i samma banor, så när jag blev uppringd av dom så föll alla bitar på plats, säger Annette.

Centrumföreningen kommer att finnas på plats och måla alla som önskar i svenska flaggans färger och eventuellt ha ett litet fotbollsmål där man kan prova sin egen talang.

– Det ska verkligen märkas i hela stan att det är fotbollsfest på gång, och redan under förmiddagen kommer jag och mina kollegor att gå runt i butikerna och måla butiksinnehavarna gula och blå, säger Karin Strindgård, handelsutvecklare på Centrumföreningen.

Sparbanken i Karlshamn är huvudarrangör till evenemanget och har lyckats få tag på en riktigt bra helhetslösning för både bästa bild och ljud.

– Vi är alla så taggade inför lördagens drabbning och ser fram emot en dag som vi får dela med våra invånare. Vi hoppas att så många som möjligt kommer till torget och hejar fram Sverige till semifinal, säger Annette.

Som alla arrangemang på offentlig plats gäller ordinarie ordningsregler. En bit av Rådhusgatan och parkeringen framför Rådhuset kommer att vara avstängd från klockan 14 på lördag.