Följ Karlshamns kommun

Vårens första Picknickföreställning i Lokstallarna bjuder på operaimprovisationer inspirerade av Mozarts musik

Pressmeddelande   •   Feb 04, 2016 10:43 CET

I höstas arrangerade Jazzföreningen Munthe, Kammarmusikföreningen Pro Musica, Karlshamns Riksteaterförening och Kultur Karlshamn två Picknickföreställningar där man både kunde njuta av kultur och medhavd picknick.
Konceptet blev en succé och i vår fortsätter Picknickföreställningarna med ytterligare två föreställningar.

Mozart i stan med Operaimprovisatörerna
Fredagen den 19/2 kastar sig Operaimprovisatörerna, tre professionella operasångare och en pianist, handlöst ut i operaimprovisationer inspirerade av Mozarts musik. Utan något förberett material - vare sig musik eller text - skapas varje gång en helt ny improviserad kammaropera i Amadeus anda. Publikens förslag avgör i vilken miljö som kvällens opera utspelar sig, kanske på den lokala pizzerian, i träkyrkan från 1700-talet eller på stadshotellet? Improviserade arior, duetter men även åtrå, förälskelse och hämnd utlovas!

Medverkande: Mette af Klint sopran, Sara Wilen mezzosopran, Samuel Jarrick baryton och Gregor Bergman piano

VAR BLEV NI AV? - eller: En Svensk Hund har inga Ränder med En Svensk Hund
Lördagen den 2/4 bjuds det på en musikföreställning med revykänsla, där man utgår ifrån Hasse och Tages briljanta och humorfyllda alster. En Svensk Hund består av jazzmusiker, med gemensamt förflutet från sin studietid på musikhögskolan och med en gemensam dragning åt det sceniska. Så låt Lindeman tala och återupplev den enkla vänligheten, den redbara ståndpunkten och den snuskiga limericken!

Föreställningarna sker på Lokstallarna i Karlshamn och startar kl.19 med insläpp från kl.18. Observera att det endast är tillåtet att äta och dricka vid borden, inte på läktarplats.

Biljetter köps via www.karlshamn.se/kultur eller på biblioteken i Karlshamn.

Välkomna!

För mer information kontakta: Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare Kultur Karlshamn, tel. 0454-812 36.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.