Följ Karlshamns kommun

Textilutställningen Blekingemönster - nytta och flärd visas på Karlshamns Stadsbibliotek

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2015 10:45 CET

Textilutställningen Blekingemönster - nytta och flärd öppnas den 17/1 kl. 10 på Karlshamns Stadsbibliotek och presenteras av Ragnvi Hyllstedt kl. 12.

Blekingemönster - nytta och flärd genomförs av Ragnvi Hyllstedt och har möjliggjorts genom ekonomiskt stöd från Kulturförvaltningen Karlskrona kommun samt Blekinge Hembygdsförbund.

Utställningen omfattar ett urval ur Blekinge museums samlingar, Karlshamns museum, Blekinge Hemslöjd och Vävstuga, Gerds Vävstuga och av länets olika Hembygdsföreningar och ett antal privatpersoner. I utställningen ingår även föremål från gamla släktgårdar i Blekinge och ett urval av Ragnvi Hyllsteds mångåriga verksamhet. Utställningen är tillgänglig på fyra språk; svenska, engelska, tyska och polska.

Om Ragnvi Hyllstedt
Ragnvi Hyllstedt Design tillverkar sedan 1983 egna inrednings- och bruksartiklar inspirerade av den vackra Blekingesömmen med anor från 1700-talet. Ragnvi Hyllstedt Design drivs av Ragnvi, som är en känd textilforskare inom allmogetextilier och hon har en mångårig erfarenhet inom inredningsdesign. Ragnvi är även författare till skrifter inom pedagogik, psykologi och textilhistoria och den senaste utgivna boken är Hängkläden från Blekinge.

Välkommen!

För mer information:
Pernilla Ekvall Liljeqvist
Kultursamordnare
Kultur- och biblioteksenheten i Karlshamns kommun
Tel: 0454-812 36
E-post: pernilla.ekvalliljeqvist@karlshamn.se

Ragnvi Hyllstedt
Tel: 0455-160 96, 070-459 07 41
E-post: ragnvi@rh-design.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.