Gå direkt till innehåll
Teatersatsning om alkoholmissbruk för mellanstadieelever

Pressmeddelande -

Teatersatsning om alkoholmissbruk för mellanstadieelever

Under vecka 42 kommer Karlshamns kommun att få besök av teater Adesso som ger föreställningen ”Bengtsson på dörren” till kommunens årskurs 4-6 elever. Föreställningen beskriver en vardag i en familj där alkoholen tar för stor plats.

Pjäsen ”Bengtsson på dörren” som nu snart kommer till Karlshamn baseras på en av skådespelarnas egna upplevelser. Han berättar hur han i mellanstadiet upptäckte och reagerade när han märkte att hans mamma började dricka alkohol varje dag. Efter föreställningen har skådespelarna ett samtal direkt med eleverna där man tar upp följande: att 400 000 barn i Sverige växer upp i familj där miss/riskbruk förekommer, att det aldrig är ett barns fel att någon vuxen dricker alkohol, att man inte är ensam, att man ska berätta för någon vuxen att någon i familjen dricker och att det finns hopp och hjälp.

– Teatern kommer att spelas på Stadsteatern under tre dagar och vi räknar med att nå ut till cirka 900 elever, säger Jenny Andersson, folkhälsostrateg i Karlshamns kommun.

– Detta är ett sätt för oss att lyfta det faktum att flera hundra tusentals barn växer upp med missbruk i sin närhet. Vi behöver bli mycket bättre på att både uppmärksamma detta men också bättre på att tidigt upptäcka behov av stöd, säger Jenny.

Medierna hälsas välkomna till följande dagar och tider då föreställningen spelas på Stadsteatern i Karlshamn: den 17,18 19 oktober klockan 8.30, 10 och 12.30. Inför eventuellt besök var vänlig kontakta Jenny Andersson, folkhälsostrateg i Karlshamns kommun, på mobil 072-389 93 48.

Teatersatsningen är ett samverkansprojekt mellan Karlshamns kommun, NBV, Länsstyrelsen och BLN (Blekinge läns nykterhetsförbund). 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93