Gå direkt till innehåll
Stora biltvättarhelgen i Karlshamn

Pressmeddelande -

Stora biltvättarhelgen i Karlshamn

Den 23-24 april är det Stora biltvättarhelgen. Karlshamns kommun uppmärksammar och stödjer Svenskt vattens rikskampanj. Kommunen vill inspirera Karlshamnsborna till att tvätta bilen på någon av stadens många miljögodkända anläggningar. Då gör man en stor insats – både för miljön och för Karlshamns vatten. 


Tvätta bilen på en anläggning

– Smutsvatten från tvätten av din bil innehåller föroreningar som metaller, oljerester, kemikalier från bilvårdsmedel med mera. Det är skadligt för både människan och miljön. Om det hamnar i dagvattnet går det till närmaste vattendrag. Tvätta istället din bil i en biltvättanläggning, automatisk eller gör-det-själv. Där tas det smutsiga tvättvattnet om hand och renas innan det leds till avloppsreningsverket, säger Linda Holm, va-strateg inom Karlshamns kommun.

Vanligt med fultvättar 

Enligt Svenskt vatten fultvättar 1 av 5 svenskar. Det vill säga, man tvättar bilen på gatan och låter orenat vatten rinna rakt ut i naturen (via dagvattenbrunnen) och förorena närmsta vattendrag, sjö eller hav. Trots det tycker 90 procent att det är viktigt att agera miljövänligt i sin vardag.

Lätt att tvätta bilen rätt

I Karlshamn är det lätt att tvätta bilen miljövänligt. Här finns ett brett utbud av miljögodkända anläggningar för biltvättar:

  • Carlshamns Bilrekond AB, Vekerumsvägen, Karlshamn
  • Ecowash i Blekinge AB, i Strömma, Karlshamn
  • Falcks bensin och bilservice, Österport, Karlshamn
  • Preem på Erik Dahlbergsvägen 60, Karlshamn
  • Statoil vid Janneberg, Karlshamn
  • VIPwash.se, Grönavägen, Karlshamn

För att tillgodose bilägarnas olika behov erbjuder anläggningarna tillsammans olika alternativ att tvätta bilen på. Under Stora biltvättarhelgen har flera av dessa anläggningar rabatterat pris på utvalda tvättar.

För mer information, kontakta: 
Linda Holm, va-strateg inom Karlshamns kommun, telefon 0454-81431 och e-post linda.holm@karlshamn.se

Läs mer om Stora biltvättarhelgen på karlshamn.se och biltvattarhelgen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93