Följ Karlshamns kommun

Projektbidrag till Norrevångskolan

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2014 10:04 CEST

Stiftelsen Elektronikcentrum i Svängsta har beslutat att ge projektbidrag till Norrevångskolans projekt ”Samarbete med BTH/Netport Sience Park”. Projektet innebär att elever från skolan erbjuds kurser och lärarkompetens i samarbete med Blekinge Tekniska Högskola inom 3D-design, spelutveckling Raspberry Pi enkortsdator. 

Eleverna kommer att lära sig rita i 3D-program, konstruera egna datorspel samt lära sig programmera enkla datorer. Projektet förväntas omfatta ett 40-tal elever och resultera i ett ökat intresse för teknik och matematik. Eleverna kommer att delta i mässan ”Kärlek, ettor och nollor” i början av juni och där visa upp sina projekt för branschen.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I snart 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.