Följ Karlshamns kommun

Presskonferens: Hästmässa i Blekinge

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2015 12:43 CEST

Blekinge Hästmässa i Karlshamn är den första och största regionala kommunövergripande satsning på hästnäringen i Blekinge hittills! Mässan är en del i att stärka och utveckla hästnäringen i länet som har näst mest hästar per invånare efter Gotland.

I slutet av maj arrangeras för första gången denna länsövergripande hästmässa i Karlshamn som innehåller många spännande moment och bland annat lockar med många rikskända personer inom hästnäringen. 

Mässan hålls i projektet Hästnäringen i Blekinges regi, Karlshamns kommun är projektägare och Region Blekinge är huvudfinansiär, övrig finansiering står samtliga Blekingekommuner, Coompanion, Nyföretagarcentrum, Sparbanken i Karlshamns näringslivsstiftelse och Sparbanken i Åryds sparbanksslivsstiftelse för.

Medierna hälsas välkomna till presskonferens för att höra mer om mässan och den gemensamma satsningen på hästnäringen i Blekinge.

Datum: tisdag den 28/4

Tid: Klockan 10.00

Plats: Karlshamns ridklubb, Jannebergsvägen 11, i Cafeterian som finns i ridhuset med huvudentré mot Jannebergsvägen.

Medverkande: Maria Hjelm Nilsson som är projektledare för Hästnäringen i Blekinge, Elisabeth Landén från Region Blekinge med ansvar för Blekinges innovationsstrategi, Marianne Westerberg, landsbygdsutvecklare Karlshamns kommun och hästnäringsidkare från olika kommuner i Blekinge.

Kontakt: Maria Hjelm Nilsson, projektledare för Hästnäringen i Blekinge, 073-357 63 07, maria.hjelm.nilsson@karlshamn.se, eller Marianne Westerberg, landsbygdsutvecklare Karlshamns kommun, 0733-57 63 09 eller marianne.westerberg@karlshamn.se.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.