Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Talkshow ska motarbeta normer i gymnasieval

Pressmeddelande   •   Jul 02, 2018 17:06 CEST

I det regionala projektet ”Förändra normer!” har ett antal Karlshamnsungdomar ett sommarjobb där de genom en talkshow ska hjälpa högstadieelever i sina gymnasieval.

Arbetsmarknaden är uppdelad i Blekinge, liksom i övriga landet, med bland annat fler kvinnor inom vård, omsorg, sociala tjänster och utbildning och fler män inom bygg, tillverkning och transport. Denna uppdelning syns även i ungdomars gymnasieval. Genom det regionala projektet ”Förändra normer” ska detta mönster försöka att brytas genom olika kommunikationsinsatser.

Feriearbetet, som pågår i tre veckor, har för Karlshamns ungdomar mynnat ut i en talkshow som ska visas för kommunens elever i årskurs 8 och 9 i samband med nästa gymnasieval.

– Talkshowen ska hjälpa ungdomarna när de ska välja gymnasielinje och den ska förmedla att det är okej att välja vad man vill på gymnasiet oavsett vad normerna säger, menar Christian Fernlund, ungdomsspanare på Navigatorcentrum.

Medierna bjuds in till presskonferens där de inblandade i projektet berättar mer om detta annorlunda feriearbete och budskapet till eleverna inför sina kommande yrkesval.

Datum: Fredag den 6 juli

Tid: Klockan 9

Plats: Navigatorcentrum (Torgpaviljongen,f.d. Big Travel) i Karlshamn


Välkomna!


Kontakt: Christian Fernlund, Navigatorcentrum, telefon: 072 - 389 94 82