Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Tärnans dagverksamhet fyller 10 år

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Tärnans dagverksamhet fyller 10 år

Dagverksamheterna i Karlshamns kommun betyder mycket för många äldre med demensdiagnos. I ett decennium har nu Tärnans dagverksamhet välkomnat pensionärer till en meningsfull och trevlig stund tillsammans med andra. Detta firas med Öppet hus.

Dagverksamheten ska bidra till att underlätta för den enskilde att bo kvar hemma och att hjälpa till att tillgodose den enskildes behov av social samvaro och aktivering. Omfattningen av insatsen är individuellt utformad.

– Samtidigt som gästerna får en trevlig och meningsfull dag får närstående en ofta välbehövlig avlastning, säger Annette Broberg, anställd sedan starten 2007 och som tillsammans med kollegan Carina Frisk arbetar på Tärnans dagverksamhet.

Dagverksamheten bedrivs i hemlik miljö och är öppen vardagar mellan klockan 9–15. Gästerna, som oftast bor ensamma, blir hämtade av en taxibuss till dagverksamheten. Dagarna fylls av gemenskap och aktiviteter som till exempel promenader på stan, har nagelvård, sång/musik, matlagning och bakning.

– Vi har sex gäster per dag hos oss och några har nu bakat till vårt tio-års jubileum då vi håller Öppet hus för allmänheten, säger Annette Broberg.

Medierna hälsas välkomna!

När? 6 maj

Tid? Närsomhelst mellan klockan 11-14.

Var? Södra Fogdelyckegatan 28 i Karlshamn. Vägbeskrivning: Lättast att hitta hit är att gå från Ågatan upp vidare på Kyrkogatan. Sväng direkt in på gården till vänster, gå in på gården och sväng höger in på parkeringen. Tärnans dörr är markerad med en ramp framför och ballonger kommer att hängas utanför för att lättare kunna hittas.

Kontakt: Tärnans dagverksamhet 0454-817 55.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93