Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Öppet hus i nya lokaler för daglig verksamhet

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2017 09:55 CET

I november påbörjades flytten av det lilla snickeriet och demontering inom daglig verksamhet från Pilvägen vid Österport till större och mer behovsanpassade lokaler vid Tubba torg i Karlshamn. Nu är det dags för invigning och öppet hus!

Syftet med daglig verksamhet, som kommunerna är skyldiga att erbjuda personer som inte står till arbetsmarknadens förfogande, är att ge en meningsfull sysselsättning, bidra till den personliga utvecklingen och främja delaktighet i samhället. Den dagliga verksamheten för personer med rätt till denna enligt LSS sker både i grupp och på individuell nivå där hänsyn tas till personernas förutsättningar och behov.

Uppåt 20 personer, som idag har daglig verksamhet i Karlshamns kommun med uppgifter inom demontering och mindre snickeri, berörs av flytten till Tubba torg i Karlshamn.

– Att ha ett arbete att gå till på dagarna betyder mycket. På demonteringen jobbar vi med återvinning och demonterar datorer, spisar, diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Denna verksamhet är också certifierad med ISO 14001:2004. I snickeriet gör vi bland annat små” sillalådor”, äppellådor och uppdragsuppgifter som säljs till intresserade kunder, säger Stefan Svensson, enhetschef för daglig verksamhet i Karlshamns kommun.

I Tubba torg är förhoppningen att den dagliga verksamheten ska kunna samverka mer med företag i närheten.

– Detta skulle gynna både verksamheten och våra brukare som kommer att kunna integreras på ett bättre sätt genom fler möten med personer inom det verkliga arbetslivet, säger Stefan Svensson.

På fredag håller verksamheten Öppet hus för allmänheten. Medierna bjuds in att närvara.

Välkomna!

Datum: fredagen den 13 januari

Tid: mellan 9.30-15.00

Plats: Tubba Torg 6, Karlshamn (mittemot Hjelmbergs järn)

För mer information kontakta: Stefan Svensson, enhetschef för daglig verksamhet i Karlshamns kommun, 0454-817 93.