Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: Nu ska sunda vanor grundas i förskolan

Pressmeddelande   •   Okt 31, 2019 13:37 CET

Nu ska förskolebarnen i länet bli friskare genom projektet Grunda sunda vanor som finansieras genom regionala medel. Tanken är att alla Blekingekommuners förskolepersonal ska erbjudas fortbildning inom projektets två-års period. Först ut är Karlshamn.

Imorgon ska två av de tre projektanställda planera inför nästa veckas fortbildning för en tredjedel av Karlshamns förskolepersonal. Region Blekinges projekt syftar till att med gemensam målbild främja barns hälsa och förebygga ohälsa. Ett exempel är stillasittandet som sjunker allt lägre ner i åldrarna vilket är en riskfaktor för barns hälsa på sikt.

– Över hela landet så har Blekinge flest tre-åringar med karies, vilket är en markör för ohälsosamma matvanor och otillräcklig tandborstning. Ohälsosamma levnadsvanor kan även leda till övervikt och fetma, säger Linda Håkansson, projektledare och barnhälsovårdssamordnare på Region Blekinge.

Undersökningar visar att bara 33 procent av landets fyra-åringar under sin förskoletid rör sig så mycket som de skulle behöva för en god hälsa, och bara 25 procent rör sig tillräckligt under sin fritid.

Medierna hälsas välkomna att höra mer om projektet Grunda sunda vanor!

Datum: fredagen 1 november

Tid: 13.15

Plats: Svängsta förskola, Recordvägen 32 i Svängsta.


Kontakt: Linda Håkansson, projektledare, mobil 0734-471279.

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.