Följ Karlshamns kommun

Pressinbjudan: ”Happening” på Väggaskolan i kampen mot narkotika

Pressmeddelande   •   Sep 29, 2015 15:10 CEST

På torsdag förmiddag slår Väggskolan ett extra slag i kampen mot droger. På plats för att informera om droger/missbruk och beroende och vad det gör med människor finns polis, fältare, skolsköterska, kurator och pedagogisk handledare från elevstödet, fritidsledare, ANDT-strateg, personal från gruppverksamheten Musslan, Karlshamns ungdomsmottagning och vuxenenheten. De kommer också att finnas tillgängliga för frågor och för att berätta hur de jobbar med narkotikafrågorna i Karlshamns kommun.

– Vi har olika roller och perspektiv och tror att det kan bli intressant för både elever och personal att ta del av hur vi ser på och hanterar drogrelaterade frågor, säger Jenny Andersson, ANDT-strateg i Karlshamns kommun.

De flesta medverkande ingår i ”Vägga Nätverk”, ett nätverk som träffas under ledning av Väggskolans rektor Eva Kindell fyra gånger per läsår för att diskutera läget angående droger bland kommunens gymnasieungdomar och se över de olika verksamheternas samverkansformer.

– Det är viktigt att visa att vi faktiskt arbetar aktivt hela tiden för att kommunens elever ska känna sig trygga och för att vi på ett tidigt stadium ska kunna upptäcka och hjälpa unga i riskzonen, säger Jenny Andersson.

Medierna hälsas välkomna!

När: Torsdag den 1 oktober klockan 9-12.

Var: Vid Väggaskolan i Karlshamns entré.

För mer information kontakta: Jenny Andersson, ANDT-strateg Karlshamns kommun, 072-389 93 48.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.