Följ Karlshamns kommun

​Pressinbjudan: Ny företagsetablering klar i Stilleryd

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2016 16:00 CEST

Nu är det klart att ett företag i expansionsfas ska etablera sig i Stilleryd. I dagarna skrevs avtalet på och företaget har köpt 7000 kvadratmeter mark för drygt 800 tusen kronor av Karlshamns kommun. En efterlängtad och välkommen etablering som kommunen nu hoppas ska öppna upp för fler.

Karlshamns kommun har i drygt 15 år försökt att locka företag att etablera sig i Stillerydsområdet, men det har gått trögt. Fram tills nu.

– Det känns som att proppen äntligen gått ur, allt arbete som många lagt ner under lång tid har äntligen gett resultat. Jag är jätteglad över att förfrågningarna har ökat det senaste året och att vi har ett köpeavtal i hamn, säger Theresia Bergdahl, projektledare för Logistik Karlshamn.

Visionen är att Stilleryd ska bli ett logistikcentrum med 500 arbetstillfällen och att både mindre och större företag ska finnas i området där kommunen de senaste åren satsat på en ny kombiterminal, bangård, elektrifiering av järnvägsspåren vid hamnen och en utbyggnad av vägar, vatten- och avloppsledningsnät.

Medierna bjuds in till en presskonferens där det presenteras vilket företag det är som ska etablera sig i Stilleryd och vilka planer företaget och Karlshamns kommun har framöver.

Datum: onsdagen den 27 april.

Tid: 13.00

Plats: Korsningen Södra Stillerydsvägen/Vekerumsvägen i Karlshamn (vägkrysset vid infarten till Hamnen).

Välkomna!


Kontakt: Theresia Bergdahl, projektledare för Logistik Karlshamn, telefon 0454-816 27.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.