Följ Karlshamns kommun

Möt Lasse Berg - Vårt inre Afrika

Pressmeddelande   •   Apr 13, 2015 13:03 CEST

Torsdagen den 23/4 kl.19 är du välkommen till Lokstallarna då författaren Lasse Berg berättar om hur människan blev människa och om sin nya bok Vårt inre Afrika - Upptäcktsresor.

Lasse Berg har i sina tre Kalahariböcker beskrivit människans evolution och långa historia, från tidiga förmänniskor till dagens homo sapiens.

Hans nya bok Vårt inre Afrika - Upptäcktsresor, tillsammans med fotografen Carl Douglas släpps i maj 2015. Där fortsätter han sin undersökning av människans natur. Hur ser det liv ut som utvecklingen anpassat oss för?

Entré 80 kr. Boka plats på tel. 0454-812 30 eller e-mail bibliotek.karlshamn@karlshamn.se.

Lasse Berg är författare, journalist och dokumentärfilmare som sedan mitten av 1960-talet beskrivit världen för oss i böcker, TV-filmer, reportage och radioprogram. Han är hedersdoktor vid Lunds universitet och en uppskattad berättare och Sommarpratare. Under 1960- och 1970-talen rapporterade han från Asien. De senaste årtiondena har han bott i Afrika men har nu flyttat tillbaka till Sverige.

Lasse Berg har skrivit ett femtontal böcker och gjort ett flertal TV-dokumentärer från Asien, Afrika och Sydamerika. Den senaste boken var den uppmärksammade och flerfaldigt prisbelönta Gryning över Kalahari. Hur människan blev människa.

För mer information kontakta:
Karin Asplund Rignell, programansvarig
Kultur Karlshamn, Karlshamns kommun
Tel: 0454-812 35
karin.asplundrignell@karlshamn.se

Arr: Kultur Karlshamn och ABF Blekinge

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.