Följ Karlshamns kommun

Mångfald och hållbarhet i fokus när Karlshamn tecknar partneringavtal med JSB AB

Pressmeddelande   •   Jul 31, 2018 22:35 CEST

Pether Fredholm, vd, JSB och Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, glada och entusiastiska inför kommande gemensamma satsningar. FOTO: William Lavesson

Karlshamns kommun har just genomfört en strategisk partneringupphandling. JSB vann upphandlingen och idag har kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S) och JSB:s vd Pether Fredholm tecknat avtalet.

Partnering är en samverkansform för komplexa byggprojekt och det avtal som nu är tecknat kommer att löpa på i fem år och omfattar cirka 500 miljoner kronor.

− Partnering innebär att vi tillsammans med entreprenören tar fram konceptet och aktivt styr byggprojekten gemensamt med målet att genererar större social och miljömässig hållbarhet, säger projektledare William Lavesson, Karlshamns kommun.

Partneringavtalet kommer att omfatta följande projekt:

  • Tillbyggnad av Jössarinken, ny ishall
  • Ny brandstation inom Karlshamns kommun
  • Ny återvinningstation
  • Ombyggnad/tillbyggnad av Tubbarydsområdet
  • Ny skola i Mörrum för cirka 500 elever
  • Ombyggnad/tillbyggnad av Hällaryds skola, förskola och bibliotek.
  • Nytt LSS-boende med cirka sex lägenheter.

− JSB är ett företag inom Bygg- och projektutveckling med stort fokus på att bidra till ett bra samhälle. Vi är stolta över tilldelningen och ser fram emot att få vara en aktiv del i att utveckla Karlshamns kommun, säger Pether Fredholm.

− Samverkansavtalet innebär att vi har tagit steget in i ett helt nytt sätt att upphandla entreprenörer som bygger på att vi tillsammans och i samklang satsar och utvecklar vår kommun. Avtalet ger oss även ökade möjligheter att skapa praktiktjänster för våra byggelever och arbetsprövning för invånare med funktionsnedsättning, säger Per-Ola Mattsson (S).

För mer information, kontakta Per-Ola Mattsson (S), telefon 073 503 30 92 och Pether Fredholm, telefon 0708 31 02 55.

Bilden är fri att använda.