Följ Karlshamns kommun

Livevisning av jubileumsappen Karlshamn 350 år - Historiejakten

Pressmeddelande   •   Maj 30, 2014 11:47 CEST

Tid: 3 juni klockan 14.00-15.00
Plats: Samling i Rådhusets foajé, Karlshamn

Kommunikationsenheten på Karlshamns kommun bjuder in till en "walk n' talk", en livevisning av jubileumsappen Karlshamn 350 år Historiejakten.

Daniel Lenneér från kommunikationsenheten berättar kort om appen och tillsammans besöker vi några platser i den digitala stadsvandringen.

Medverkar vid vandringen gör även historie- och samhällskunskapsläraren Ulf Andersson och gymnasieelever från Väggaskolan. Pressen är välkommen att delta.

Tag gärna med egen smartphone eller surfplatta av typen iPhone eller Android, ett par hörlurar och skor lämpade för en kortare promenad. Visningsturen tar cirka en timme.


Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.