Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Konstgräsplan i Svängsta kan bli verklighet tack vare samverkan – Inbjudan till presskonferens

Under några år har det pågått projekt för utveckling av Svängstaregionen. Samhällsföreningen och lokala engagemang har varit viktiga för att utvecklingen ska kunna fortsätta. Svängsta IF har i ett exempel på sådant lokalt engagemang tagit fram ett förslag till konstgräsplan i Svängsta. Karlshamns kommun och EC-gruppen i Svängsta stöder aktivt projektet som blir möjligt tack vare ekonomiskt nytänkande med stort inslag av ideella krafter och andra finansiärer än kommunen.

Svängsta IF har tagit initiativ till att Arena Marieborg ekonomisk förening bildas med syfte att äga, bygga och förvalta en konstgräsplan inom Svängsta idrottsplats. Den ekonomiska föreningen ska även säkerställa den egna finansieringen i projektet. Det nu aktuella förslaget har sin grund i såväl skriftliga som muntliga kontakter under 2007 och 2008 mellan kommunen och Svängsta IF.

Svängsta IF har bedömt att investeringsutgiften att uppföra den aktuella konstgräsplanen uppgår till 4,8 miljoner kr exklusive mervärdesskatt. Med egna medel samt medel från sponsorer, medlemmar, övriga intressenter, EC-gruppen samt Karlshamns kommun tecknas andelar i den ekonomiska föreningen som täcker hela investeringsutgiften.

Uthyrning av konstgräsplanen hanteras av den ekonomiska föreningen. Intressenter från kommunen och grannkommuner, liksom EC-gruppen som bedriver gymnasieutbildning i Svängsta och samarbetar med Svängsta IF, är viktiga "hyresgäster" till konstgräsplanen. För övriga delar av idrottsplatsen ansvarar Svängsta IF för drift och uthyrning genom ett avtal med kommunen. Kommunens bokningssystem kommer att användas.

Blekinge Fotbollsförbund, övriga lokala fotbollsföreningar och EC-gruppen ser positivt på projektet.

Karlshamns kommun, Svängsta IF och EC-gruppen i Svängsta inbjuder härmed media till presskonferens den 16 januari, kl 11.00.
Plats: Svängsta IF;s klubblokal.
Medverkande: Sven-Åke Svensson, ordf. Kommunstyrelsen, Hans Hyllstedt, ekonomichef och förvaltningschef, Kommunledningsförvaltningen, Thomas Dahlbom, drift- och fritidschef, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Nicklas Olsson från Svängsta IF samt Hans Hedman, styrelseordf. EC-gruppen.

För mer information och kommentarer: Sven-Åke Svensson, 0454-811 01 eller Hans Hyllstedt 0454-811 12

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93

Relaterade event