Följ Karlshamns kommun

Karlshamns kommun och Kommunal har olika syn på det centrala avtalet

Pressmeddelande   •   Okt 13, 2016 13:54 CEST

I det centrala avtalet för Kommunals medlemmar ingår en extra satsning på undersköterskor. Karlshamns kommun väljer att följa detta medan Kommunal vill inkludera fler yrkesgrupper i satsningen.

− Vi tolkar det centrala avtalet olika. Detta innebär att vi inte är överens om vilka grupper som ska ingå i den extra satsningen, säger personalchef Jonas Jönsson efter dagens möte med Kommunal.

2016 års löner som ska gälla från och med 1 maj i år är fortfarande inte klara för Kommunals medlemmar. Totalt har Kommunal cirka 1 300 medlemmar inom Karlshamns kommun. Arbetsgivaren håller fast vid att man avser att följa det centrala avtalet som för 2016 innebär en extra satsning på undersköterskor. Fackförbundet Kommunal hävdar att även andra yrkesgrupper bör ingå i satsningen.

− Nästa steg i löneförhandlingen innebär att vi går igenom arbetsgivarens löneförslag på individnivå med Kommunal. Detta sker den 24 oktober. Senast i december planerar vi att betala ut de nya lönerna, säger Jonas Jönsson.

För ytterligare information, kontakta personalchef Jonas Jönsson, 0454-811 31.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.