Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Karlshamn mitt i Europa

Under tiden 4-9 maj ger Karlshamns kommun speciell uppmärksamhet till frågor som berör EU och de olika EU-projekt som Karlshamn har. Den 9 maj avslutas informationsveckan med en kommundag med EU-fokus där kommunala förvaltningar och bolag ställer ut på Stortorget och berättar om sina verksamheter.

 

Under vecka 19 erbjuds ett digert program för den som är intresserad av EU-frågor eller vill veta mer om det europeiska samarbetet. Satirkonst med EU-tema, informationsutställning om vilka rättigheter man har som konsument i Europa, internationell e-handel, information från Europa Direkt samt föreläsning: "En vandring genom Östeuropa - från Tallinn till Istanbul" av Thomas Nielsen är exempel på aktiviteter. Bakgrunden till att Karlshamns kommun denna vecka väljer att lyfta EU-frågorna är det stundande valet till Europaparlamentet den 7 juni samt det kommande svenska ordförandeskapet i EU som Sverige tar över från Tjeckien den 1 juli.

 

Den 9 maj, Europadagen, flyttar kommunens verksamheter ut på Stortorget. I utställningar och informationsmateriel presenteras verksamheterna. Även denna dag ges speciellt EU-fokus. Förutom en inblick i de EU-projekt som pågår inom kommunens verksamheter har medborgare och besökare i Karlshamns kommun möjligheter att ställa frågor till kommunens och de kommunala bolagens personal, lämna förslag till kommunen, delta i tävlingar, prova på olika hjälpmedel samt bekanta sig med olika kommunala fordon.

 

De politiska partierna finns tillgängliga för att diskutera Europapolitiken. Kommundirektör Bengt Mattsson kommer under två tillfällen att i Rådhuset presentera planer för Karlshamns framtida utveckling.

 

Under Kommundagen den 9 maj mellan kl 08.00-18.00 kan du resa med Länstrafikens linjer 310 och 330 utan avgift.

 

Under EU-veckan, vecka 19, säljer Konditori Christin, Sjölands konditori och Briggen Café och Bistro EU-bakelsen som är framtagen av elever på Vägga Gymnasieskolas Hotell- och Restaurangprogram.

 

Programmet i sin helhet finns utlagt på www.karlshamn.se

 

 

För mer information och kommentarer: Kommundirektör Bengt Mattsson, 0454-817 08 eller informationschef Eric Sandström 0454-812 21. För frågor om aktiviteter och information avseende EU: Agata Kosno 0454-811 13


Eric Sandström Informationschef --------------------------------------------------------------------------------------------- Karlshamns Kommun Rådhuset 374 81 Karlshamn Tel: 0454-81221 (även mobil) Fax: 0454-816 25 Epost: eric.sandstrom@karlshamn.se Hemsida: www.karlshamn.se

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93