Följ Karlshamns kommun

Internationell storstjärna inleder Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2018 14:00 CET

Det blir den populära amerikanska popsångerskan och låtskrivaren Anastacia som inleder Östersjöfestivalen under onsdagskonserten den 18 juli.

Den 49-åriga artisten Anastacia fick sitt genombrott som 30-åring i MTV:s talangshow The Cut och har sedan dess släppt åtta album och ett drygt 40-tal singlar. Debutalbumet ”Not That Kind” (1999) blev en stor framgång och toppade flera försäljningslistor världen över. Anastacia skrev även den officiella VM-låten "Boom" till Fotbolls-VM 2002 i Sydkorea/Japan.

– Jag har haft glädjen och förmånen att få boka artister till Östersjöfestivalen i många år och har alltid haft en vilja om det unika för just festivalens musikutbud. Vi testade med ett band från USA för några år sedan till onsdagskvällen och detta slog väl ut hos publiken! Att vi nu får hit en världsartist som Anastacia för en exklusiv spelning i Sverige, och att hon öppnar Östersjöfestivalveckan är jättekul och spännande, säger Svenerik Olsson, från företaget Enduo som ansvarar för onsdagskonsertens artistbokningar.

Efter att ha drabbats av bröstcancer var Anastacia i omgångar borta från scenen men skrev under behandlingen sitt tredje album ”Anastacia” som släpptes 2004 och som genererade singlarna "Left Outside Alone" och "Sick and Tired". Samma år var hon den mest spelade artisten i svensk radio och vann hon två Rockbjörnar, Aftonbladets musikpris där det är läsarna som röstar fram vinnarna.

Anastacia – stjärnan som ligger bakom världshits som "I´m Outta Love" och "Left Outside Alone" – återvänder till Europa i sommar för sin Evolution turné. Den 18 juli gör hon ett stopp i Karlshamn för att dra igång Östersjöfestivalen med en fantastisk show från Torgscenen.

– Konserten är den enda spelningen artisten gör i Sverige, så vi hoppas på många nya besökare till Östersjöfestivalen och fantastiska Karlshamn. Jag är övertygad om att det kommer bli väldigt bra, säger Svenerik Olsson.

Övriga artister som ska framträda under Östersjöfestivalens populära onsdagskonsert släpps inom kort.