Följ Karlshamns kommun

Inspirationsdag IKT den 9 mars på Stadsteatern

Pressmeddelande   •   Mar 04, 2015 10:40 CET

Måndagen den 9 mars arrangerar utbildningsförvaltningen i Karlshamns kommun en inspirerande IKT-dag mellan 08:15 och 16:00 på Stadsteatern i Karlshamn. Dagen bjuder på föreläsningar, workshops och mer information om de satsningar som kommunen gör till hösten inom IKT-området.

Bland föreläsarna finns bland annat Josef Sahlin och Lotta Bohlin, två flerfaldigt prisbelönta lärare på Årstaskolan i Stockholm, som har uppmärksammats en hel del senaste åren för deras och kollegornas arbete med att göra skolarbetet relevant, engagerande, berörande och begripligt. Under förmiddagen förklarar de hur de tänker kring skolans och läroplanens innehåll. De exemplifierar detta med några av deras skolprojekt, bland annat Romanskrivande, Tala som TED och London Tour Guide, som inspirerat hundratals lärare i Sverige och andra länder.

Under eftermiddagspasset bjuds det på flera olika workshops som bland annat behandlar ämnen som språkutveckling, Google-tjänster och programmering.

Media är välkommen när som helst under dagen.

För mer information, vänligen kontakta:
Ija Åberg, IKT-samordnare, 0454-813 23, ingegerd.aberg@karlshamn.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.