Följ Karlshamns kommun

Fritidsbibblan flyttar och når fler

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2018 15:14 CET

Fritidsbibblan flyttar från Norrevångskolans fritidsgård i Mörrum till Halda i Svängsta. Detta för att fler i kommunen ska få möjlighet att låna idrotts- och friluftsutrustning gratis.

På fritidsbibblan, som öppnade i Mörrum under hösten 2016, kan kommunens medborgare gratis låna idrotts- och friluftsutrustning under max 14 dagar. Där finns bland annat vandringskängor, tält, långfärds-, hockey- och konståkningsskridskor och olika sorters skidor att låna.

– Det har varit väldigt lyckat under de åren vi kört fritidsbibblan i Mörrum men vi vill nu ta nästa steg och få ännu fler att kunna låna fritidsutrustning, säger Sara Widesjö, fritidskonsulent på Karlshamns kommun.

All utrustning är nu därför flyttad till Haldas gamla lokaler i Svängsta. Fritidsbibblan ska administreras och hanteras av personer som jobbar inom det kommunala projektet M.A.G.E (Möjlighet till arbete genom egenmakt).

– Basen för fritidsbibblan ska vara i Svängsta. Från Halda ska utrustning som personer vill låna delas ut till olika platser, med början till Norrevång och under nästa år även till fler platser i kommunen, säger Sara Widesjö.

Imorgon, den 28 november, tar M.A.G.E över verksamheten.

– Det är jättebra för oss att få administrera detta eftersom det skapar ökad sysselsättning för de 30-talet personer som arbetsprövar inom vårt projekt, säger Urban Wrångemyr, projektledare på Arbetsmarknadsenheten inom Karlshamns kommun.

Utlåning av fritidsutrustning sker på:
Halda, måndag - fredag klockan 9-15
Norrevångskolans fritidsgård, tisdagar klockan 18-20

Se vad man kan låna på Karlshamns kommuns webbsida.

För mer information kontakta: Sara Widesjö, fritidskonsulent, på mobilnummer 0702-66 62 98, eller projektledare Urban Wrångemyr på 0733-57 63 66.