Följ Karlshamns kommun

Författaren Susanna Alakoski på Lokstallarna

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2014 14:24 CET

Susanna Alakoski är författaren till den prisbelönta romanen Svinalängorna.
Hon har skrivit flera böcker om utsatta människors villkor, är krönikör i flera tidningar och debuterade som barnboksförfattare 2011.

Susanna Alakoski är född i Finland. I debutboken Svinalängorna, öknamn på ett bostadsområde i Ystad, skriver hon om sin egen uppväxt i en dysfunktionell fattig finsk familj med missbrukarproblem.

Hon bor i Stockholm och har tre barn tillsammans med sin man Mats Söderlund. 
Alakoski är utbildad socionom och har läst genusvetenskap. Hon har arbetat som fiskrensare, flyktingsamordnare och pressekreterare för Gudrun Schyman. Idag arbetar Susanna Alakoski som forskare och författare.

Arrangörer: Kultur- och Biblioteksenheten i Karlshamns kommun och ABF Blekinge


Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I snart 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.