Följ Karlshamns kommun

Bokjuryn utser 2014 års bästa barn- och ungdomsböcker

Pressmeddelande   •   Apr 22, 2015 07:56 CEST

Bokjuryn är en årlig omröstning för att kora förgående års bästa barn- och ungdomsböcker. Varje år brukar mellan 30 000 - 40 000 barn och ungdomar vara med och rösta i Sverige.

Världsboksdagen, den 23/4, kommer årets vinnare över hela riket att tillkännages direkt på webben från Barnens bokens dag.

Lite tidigare samma dag kommer vi att tillkännage årets vinnare i Karlshamns kommun, dvs. de barn- och ungdomsböcker som fått flest röster i Karlshamn. I år har omröstningen främst skett i Asarum. Totalt har 320 barn varit med och röstat.

Vi kommer att tillkännage det lokala resultatet först på Korpadalsskolan och sedan på Klockebacksskolan.

Tider:
Korpadalen gymnastiksal
Kl. 8.20 - 8.50 lågstadiet
Kl. 9.00 - ca 9.40 mellanstadiet

Klockebacksskolan
Kl. 10:00 Klockebacksskolan

Då får vi se om hela riket har lika god smak som barnen i Asarum…

För mer information kontakta:
Rolf Andersson, Barnbibliotekarie
Kultur Karlshamn, Karlshamns kommun
Tel: 0454-812 41
rolf.andersson@karlshamn.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.