Följ Karlshamns kommun

Bokjuryn lever vidare i Karlshamn

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2017 07:00 CEST

Förra året var sista gången Bokjuryn anordnades nationellt, men eftersom Karlshamn var så förtjusta i konceptet bestämde Kultur Karlshamn sig för att köra vidare med Bokjuryn i egen regi. I år har över 400 barn i Karlshamns kommun röstat på sina favoritböcker. 82 olika böcker för olika åldrar och genrer har fått röster.

Extra kul i år är att vinnaren i kategorin barn- och ungdomsböcker 6-9 år är en författare bördig från Karlshamn, och han har skickat en hälsning till barnen:

“Tack så hemskt mycket för det otroligt fina priset! Jag blir extra stolt eftersom det kommer från elever i Karlshamn, staden med världens bästa elever!!! Fortsätt läs så fortsätter jag att skriva!”

Tanken är enkel, barnen ska få komma till tals och bestämma vilka böcker de gillar. Det är det som gör Bokjuryn unik. Att det är barnen, det vill säga de avsedda läsarna, som får rösta fram vilken bok de gillar. Inte som i de flesta andra liknande priser för barn- och ungdomslitteratur där vuxna bestämmer vilken böcker som är bäst.

Vi kommer att tillkännage årets vinnare i Karlshamns kommun i samband med en avslutningsfest för Bokjuryn på följande tider och platser:

Måndag 24/4
kl.12.05 Hällaryds skola

Onsdag 26/4
kl.08.30 Sternöskolan
kl.11.40 Bodestorpsskolan f-3
kl.12.40 Bodestorpsskolan 5

Torsdag 27/4
kl.08.20 Prästslättskolan

Bokjuryn var en årlig omröstning som startade år 2000 för att kora föregående års bästa barn- och ungdomsböcker. Varje år brukade mellan 30 000 - 40 000 barn och ungdomar vara med och rösta i Sverige.

För mer information kontakta:
Rolf Andersson, Barnbibliotekarie
Kultur Karlshamn, Karlshamns kommun
Tel: 0454-812 41
rolf.andersson@karlshamn.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.