Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Beslut från kommunstyrelsens arbetsutskott

Beslut från kommunstyrelsens arbetsutskott, Karlshamns kommun, tisdagen den 24 februari 2009, Mörrumssalen
Ärende: Trafikförändringar i kollektivtrafiken 2009/2010 Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunfullmäktige besluta att inte ha någon principiell erinran avseende de av Blekingetrafiken framförda förslag men:

  • Att rekommendera Blekingetrafiken att utreda en alternativ linjesträckning för linje 311 via Stenhagen enligt förslag och om denna visar sig mest fördelaktig införa denna istället.
  • Att uppmana Blekingetrafiken att utreda mera direktgående linjer för Svängsta och Mörrumstrafiken med bättre anslutningsmöjligheter och en utökad "stadslinjetrafik" till kommande trafikår 2010/2011.
  • Att linje 370 till Växjö via Tingsryd på sikt bör ges samma turtäthet som trafiken Ronneby-Växjö.
  • Att tilläggstrafiken på linje 250 bibehålls som under innevarande år.
Bakgrund: Blekingetrafiken har föreslagit förändringar i busslinjetrafiken för det kommande trafikåret 2009/2010. Blekingetrafiken vill ha Karlshamns kommuns synpunkter senast den 6 mars. Bland annat föreslås en utökad trafik på linje 311. Det innebär att man kör en tur varje timme mellan cirka klockan 09.00-15.00 med linjesträckningen Rosenkällan-Torget-Resecentrum-Torget-Prinsgatan-Prästslätten-Sjukhuset,Länsmansvägen-Strömma. Vidare föreslås en satsning på den regionala busstrafiken norrut mot Tingsryd och Växjö. Den totala kostnaden för trafikförslagen till trafikåret 2009/2010 har beräknats till cirka 965~000 kronor. Kommunens andel av denna kostnad är cirka 560~000 kronor.
Ärende: Upphandling av scen, ljud- och ljusanläggning i samband med Östersjöfestivalen Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att fastställa förslag till förfrågningsunderlag i upphandlingen, att ge kommundirektören i uppdrag att fatta beslut och teckna avtal och att ge upphandlingsenheten i uppdrag att skicka tilldelningsbesked. Bakgrund: Karlshamns kommun ska genomföra upphandling av scen, ljud- och ljusanläggning i samband med Östersjöfestivalen. Upphandlingen genomförs enligt reglerna om Förenklat förfarande, Lagen om offentlig upphandling, LoU. Kommande avtal ska gälla för Östersjöfestivalen 2009 med option på festivalen 2010 till samma villkor som ursprungligen avtalats. Upphandlingsenheten har upprättat förslag till anbudsförfrågan.
Ärende: Ansökan om extra anslag på grund av vattenläcka - Åryds Samlingslokalförening Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att bevilja Åryds Samlingslokalförening ett extra anslag på 35~000 kronor och att pengarna tas ur kommunstyrelsens anslag för landsbygdsutveckling i 2009 års budget.
Ärende: Avgiftshandläggning inom äldreomsorgen Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunfullmäktige besluta att avgiften för matdistribution förändras enligt alternativet att endast ta bort månadsavgiften utan korrigering av portionspris från och med den 1 juni 2009. Vidare föreslås att avgiften för hälso- och sjukvård tas bort i särskilt boende från och med den 1 juni 2009. Bakgrund: Tillämpningsbestämmelser för avgiftshandläggningen i Karlshamn antogs av omsorgsnämnden 2002. Under hösten har bestämmelserna granskats och förslag till reviderade tillämpningsanvisningar har lämnats. Anvisningarna är ett stöd för avgiftshandläggningen, information till brukare lämnas via särskild avgiftsinformation.
För ytterligare information om besluten, kontakta kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Svensson, tel 0454-811 01, Karlshamns kommun, (tel vx 0454-810 00).

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93