Gå direkt till innehåll
Årets ungdomsledarstipendiat är utsedd

Pressmeddelande -

Årets ungdomsledarstipendiat är utsedd

Det är Per Liljeroth från Carlshamns Shotokanklubb som får Karlshamns kommuns ungdomsledarestipendium på 25 000 kronor.

Per Liljeroth, 50 år, har varit ungdomsledare i Carlshamns Shotokanklubbsedan 2006, men har själv tränat karate i andra klubbar sedan 1984. Han blev glad och överraskad när han häromdagen fick veta att han utsetts till årets ungdomsledare.

– Det är verkligen jätteroligt! Det är ju en bekräftelse på att jag är en bra tränare, men jag vill poängtera att jag inte vore något utan klubben och huvudtränaren Ingmar Lind, säger Per Liljeroth ödmjukt.

Delegationens motivering lyder: ”Med sitt stora engagemang och pedagogiska ledarskap driver Per Liljeroth Carlshamns Shotokanklubbs barn- och ungdomsverksamhet framåt. Förutom att lära barnen karate, disciplin och hur man uppför sig mot varandra ger han dem självkänsla och självförtroende genom sitt sätt att vara.”

Delegationen består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och fritidsnämnden.

– En bra tränare tycker jag ska vara en förebild för den sporten som man företräder, och det hoppas jag att jag är, säger Per.

Att vara en bra förebild menar Per att man är om man som tränare inte favoriserar någon, inte bryr sig om religion, ursprung eller hudfärg, att man behandlar alla rättvist och motarbeta mobbing.

– En bra tränare bör också kunna ge beröm och kritik på ett positivt sätt, men främst bjuda på sig själv och göra så att barnen har roligt på träningarna och lämnar passet med ett leende på läpparna.

Allt detta försöker Per leva upp till under varje träning han håller i stilen Shotokan Karate, som är den största och mest utbredda karatestilen i världen. Till vardags arbetar Per inom handikappomsorgen i Karlshamns kommun.

– Stipendiepengarna har jag tänkt använda till en Belgienresa där jag ska träffa mannen som startade karate för funktionsnedsatta där, för min förhoppning är att starta detsamma i Karlshamn, säger Per.

Stipendiet kommer att delas ut vid en sammankomst i Rådhuset torsdagen den 14 december klockan 18:30 i Rådhussalen.

Kontakt: Per Liljeroth, mobil 0708-53 38 83, och Peter Larsson, föreningskonsulent/delegationens sekreterare, på telefon 0454-812 49

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93