Följ Karlshamns kommun

Årets unga ledarstipendiat utsedd

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2018 16:37 CEST

Det står nu klart att det är den 28-årige Musse Merzi, tränare i Högadals IS, som får Karlshamns kommuns stipendium för unga ledare.

Delegationen för utdelning av Karlshamns kommuns stipendium för unga ledare har utsett årets unga ledare. Delegationen, som består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, fritidsnämnden och kulturnämnden, utsåg Musse Merzi till årets stipendiat med följande motivering:

”Med en brinnande glöd och ett enormt föreningshjärta har Musse genom åren utvecklats till en av de allra största stöttepelarna i anrika Högadals IS. De senaste åren har han varit sportsligt ansvarig i seniorverksamheten och under längre perioder även tränare i a-laget. Musse är alltid tillgänglig för, och engagerad i, sina spelares situation både på och utanför planen.”

Stipendiet delas ut för femte gången och är på 10 000 kronor.

Musse Merzi är ett välkänt ansikte i Blekinges fotbollskretsar och framförallt i Karlshamn. Han har en bakgrund som både fotbollsspelare, ledare och domare. I fem säsonger har han varit tränare för herrlaget och totalt har han spenderat 20 år av sitt liv i Högadals IS.

– Jag blev chockad och trodde att det var ett bluffsamtal från mina polare. När jag förstod att det var på riktigt blev jag jätteglad! Det känns hedrande och fint att tre personer har nominerat mig. Jag ser stipendiet som hela föreningens eftersom jag har fått hjälp av så många på vägen – det är vi tillsammans som gör jobbet! säger Musse.

Stipendiet kommer att delas ut på stora torgscenen i samband med Östersjöfestivalens invigning torsdagen den 19 juli, cirka klockan 20.45.

Medierna hälsas välkomna!

Kontakt: Musse Merzi, 0725-14 33 90, Peter Larsson, delegationens sekreterare

0454-812 49 eller Andreas Saleskog, fritidsnämndens och delegationens ordförande

0739-45 81 49.