Följ Karlshamns kommun

Årets Filialdag på Svängsta bibliotek

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2015 07:56 CET

Till 2015 års Filialdag som ägde rum den 6 februari bjöd Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg in alla 13 kommuner i regionen. Deltagandet var stort då många skickade mer än en representant.

Temat för dagen var Meröppna bibliotek. Både Karlskrona och skånska Kävlinge kommun berättade om sina erfarenheter angående genomförandet av meröppet.

Marie Liljenberg, kultur- och bibliotekschef i Karlshamns kommun och Louise Andersson, bibliotekarie på Svängsta bibliotek, berättade om vad flytten till nya lokaler i Centrumhusen betytt för biblioteket.

“Under 2015 kommer alla bibliotek i Karlshamns kommun att lämna det streckkodssystem som används idag och gå över till RFID, ett nytt system med chip i alla böcker. Detta innebär att vi därefter kan satsa på meröppet på något eller några bibliotek i kommunen. Vi strävar efter ökad tillgänglighet och ser en efterfrågan på meröppet både i Asarum och Svängsta” säger Marie Liljenberg.

Senast en Filialdag ägde rum i Karlshamns kommun var 2005 då det hölls på Asarums bibliotek.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.