Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vindskydd och flytbryggor till Hällaryds skärgård under 2022

Under 2022 kommer Karlshamns kommun att sätta upp två flytbryggor och ett vindskydd i naturreservaten Fölsö och Bockön-Mjöön för att öka tillgängligheten till friluftslivet och naturen i Hällaryds skärgård.

Intresset för friluftsliv i olika former har ökat under coronapandemin. Allt fler söker sig ut till Hällaryds skärgård, och öarna Bockön och Fölsö är välbesökta utflyktsmål som lockar både Karlshamns invånare, besökare från länet och mer långväga turister. Hit kan man ta sig med kajak eller egen båt och till Fölsö kommer man också med skärgårdstrafiken. När antalet gästbryggor minskar på Tärnö de kommande åren kan vi vänta oss att ännu fler söker sig till de andra öarna i skärgården.

Karlshamns kommun har nu fått 400 000 kronor i bidrag från Länsstyrelsen för att anlägga:

  • en 20 meter lång betongflytbrygga i naturreservatet Fölsö
  • ett vindskydd i naturreservatet Fölsö
  • en 20 meter lång betongflytbrygga i naturreservatet Bockön.

På Fölsö innebär det inte bara att besökare lättare kan ta sig till naturreservatet med hjälp av den nya bryggan. Vindskyddet skyddar också besökarna från regn och ger större möjlighet att övernatta på ön. Det är också en skyddad plats att fika och äta på. Vindskyddet ska placeras i närheten av den befintliga kajakbryggan och toaletten. Vi planerar också att göra en grillplats i anslutning till vindskyddet.

Karlshamns kommun har sedan tidigare renoverat den gamla bryggan på Bockön, men vill nu göra området ännu lättare att ta sig till genom att anlägga en ny flytbrygga.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93