Gå direkt till innehåll
Varför överklagas ärenden oftare i Blekinge än i övriga landet? Frågan lyfts under Arkitekturveckan 2023

Pressmeddelande -

Varför överklagas ärenden oftare i Blekinge än i övriga landet? Frågan lyfts under Arkitekturveckan 2023

Arkitekt Thomas Sandell gästföreläser under Arkitekturveckan i Karlshamn. Därefter deltar han i ett panelsamtal tillsammans med andra viktiga samhällsaktörer om Karlshamns möjligheter och utmaningar kopplat till det förhållandevis höga antalet överklaganden i Karlshamn.

Arkitekturveckan startar måndagen den 28 augusti. Thomas Sandell, internationellt erkänd arkitekt, inleder dagen med en gästföreläsning om arkitektur och stadsplanering klockan 8.00 i Rådhussalen i Karlshamn. Därefter medverkar han i en samtalspanel tillsammans med Pether Fredholm, vd på JSB Construction AB, Roba Ghadban, avdelningschef på Fastighetsägarna Syd, Emina Kovacic, stadsarkitekt och Magnus Sandgren (M), ordförande i Näringslivs- och samhällsbyggnadsutskottet. Panelen samtalar och reflekterar kring möjligheten att överklaga detaljplaner och vad det innebär för en kommuns utveckling.

Under eftermiddagen samma dag guidar bygglovarkitekt Matilda Natt och Dag en tur runt om i några av Rådhusets många spännande rum och salar som idag är en arbetsplats för ungefär 200 tjänstepersoner och politiker.

Media är välkommen att delta under gästföreläsningen och panelsamtalet liksom under veckans övriga programpunkter. Arkitekturveckan program 2023 - Karlshamns kommun

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93