Gå direkt till innehåll
Utredning om kränkande särbehandling är genomförd – åtgärder vidtas

Pressmeddelande -

Utredning om kränkande särbehandling är genomförd – åtgärder vidtas

En anställd inom hemtjänsten i Karlshamns kommun får en varning efter att under en längre tid ha utsatt en kollega för kränkande särbehandling.

Det var i maj som HR-enheten inledde utredning om kränkande särbehandling efter att fått in en anmälan från en undersköterska inom hemtjänsten. Undersköterskan ska enligt anmälan ha känt sig utfryst och illa behandlad av en kollega. Efter samtal med de båda parterna samt deras skyddsombud och enhetschef, vilka förmedlat intryck de fått från övriga medarbetare på arbetsplatsen, har HR-enhetens utredare kommit fram till att det har förekommit kränkande särbehandling. Handlingarna har upplevts kränkande, och bedöms vara av den karaktär som ingen anställd ska behöva utstå i sitt arbete.

– Arbetsgivaren ser väldigt allvarligt på kränkande särbehandling. Det finns tydliga och för verksamheten kända riktlinjer för kränkande särbehandling och det är nolltolerans som gäller, säger Maria Bengtsson, verksamhetschef inom hemtjänsten.

Eftersom de kränkande handlingarna har pågått under en längre tid och har samband med en diskrimineringsgrund bedöms de dessutom som allvarliga och eskalerade.

– Vi har redan inlett åtgärder och stöd för de inblandade på arbetsplatsen och det kan bli aktuellt med förebyggande och främjande insatser även på gruppnivå till hösten, säger Maria Bengtsson.

Handlingen anses som mycket allvarlig av arbetsgivaren och skriftlig varning har överlämnats.

För mer information kontakta:
Maria Bengtsson, verksamhetschef inom Hemtjänsten, på telefon 0454-810 94.

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93