Gå direkt till innehåll
​Uteservering året runt

Pressmeddelande -

​Uteservering året runt

Karlshamns kommun ändrar sina riktlinjer och gör det möjligt att ansöka om uteserveringstillstånd för 12 månader i taget. Detta innebär att vi kommer att se flera uteserveringar året runt i Karlshamn med omnejd framöver.

Restaurang- och kaféägare som vill nyttja möjligheten till uteservering året runt behöver ansöka om nytt tillstånd hos polisen. För att nyttja gaturummet för servering även vintertid krävs också ett avtal mellan kommunen och den enskilde näringsidkaren kopplat till snöröjning och halkbekämpning.

− Det här känns jättebra. Det handlar om att göra Karlshamn attraktivt även på vintern. Vi får ett mer levande centrum, det gynnar handeln och i den situationen vi befinner oss i nu, hjälper vi även till att minska smittspridningen genom att mindre antal människor behöver trängas inomhus. Detta är ett fint beslut som värnar vårt lokala näringsliv, säger näringslivschef Nina Andersson.

Vi ser positivt på den här satsningen. Varje ansökan kommer bedömas individuellt kopplat till hur gatubilden och trafiksituationen där serveringen är ser ut. Jag och mina kollegor ser fram emot att ha en dialog med näringslivet och att hitta lösningar för ett mer levande centrum även vintertid, säger Frida Stålebjer, chef på Tekniska verksamheten.

Kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S) menar att möjligheten till uteserveringar året runt höjer kommunens attraktivitet samtidigt som det ger det lokala näringslivet bättre förutsättningar att utvecklas.

− Detta blir ytterligare ett steg i Karlshamns förändringsarbete där vi i den kommunala organisationen är mer flexibla, prioriterar näringslivsfrågorna och skapar goda förutsättningar för näringslivets utveckling, säger han.

− Jag är mer än tacksamma för att kommunen tagit detta beslut. Vi har många fina höst- och vinterdagar framför oss och detta hjälper både oss och våra kunder mycket, speciellt nu när vi har fått dra ner lite på antal sittplatser inomhus. Vi kommer försöka göra vår uteservering så mysig vi kan. Jag är övertygad om att denna satsning kommer göra centrum mer levande och även gynna näringslivet i stort, säger Therese Björklund från Christins konditori på Drottninggatan.

För mer information, kontakta näringslivschef Nina Andersson, telefon: 0735 – 30 28 10

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93