Gå direkt till innehåll
Undervisning på plats för alla elever från skolstarten i augusti

Pressmeddelande -

Undervisning på plats för alla elever från skolstarten i augusti

Elever på Blekinges gymnasie- och högstadieskolor kan räkna med att undervisningen återgår till närundervisning fullt ut från och med skolstarten i augusti. Detta enades länets utbildningschefer om vid en avstämning med smittskydd Blekinge i förra veckan.

– Om smittläget fortsätter förbättras och utvecklas enligt förväntningarna efter sommaren räknar jag med att alla elever ska kunna undervisas på plats i skolan. Då har även majoriteten av den vuxna befolkningen fått tillräckligt bra skydd av en vaccindos mot covid. Det är ännu för tidigt att uttala sig om eventuell vaccination av barn under 18 år, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.

Länets utbildningschefer och Smittskydd Blekinge kommer fortsätta att ha avstämningsmöten för att kunna anpassa undervisningen efter rådande smittläge. Nästa möte är planerat till den 9 augusti.

– Då hoppas vi att smittläget är så gynnsamt att närundervisningen kan komma igång på heltid för våra elever, och i synnerhet för dem som börjar på högstadiet och gymnasiet. Det är i skolan som vi kan ge eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas. Dock måste vi vara förberedda på att anpassa oss efter det aktuella läget om smittspridningen skulle öka igen, säger Tomas Ringberg, chef för utbildningsförvaltningen i Karlshamns kommun.

Innan skolstarten den 18 augusti kommer respektive skola att informera elever, personal och vårdnadshavare mer detaljerat om vad som gäller.

Bakgrund

Stora delar av undervisningen för länets gymnasieelever har bedrivits som fjärr- eller distansstudier under läsåret 2020/2021. Även högstadieeleverna har under vårterminen 2021 följt undervisningen hemifrån i viss utsträckning. Sedan februari har distansundervisningen kombinerats med undervisning på plats i skolan för delar av eleverna. Efter påsklovet har upp till två tredjedelar av eleverna kunnat vara på plats i skolorna.

Eleverna på låg- och mellanstadiet har haft närundervisning under hela läsåret 2020/2021 med ett fåtal undantag för enskilda klasser.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93