Gå direkt till innehåll
​Tredjeklassare ska bjuda varandra på stadsvandring

Pressmeddelande -

​Tredjeklassare ska bjuda varandra på stadsvandring

Som ett sista arbete innan sommarlovet kommer klass 3 på Sternöskolan att lära sig mer om Karlshamn och dess historia. De kommer att prata om historiska platser, göra en stadsvandring och komma på en slogan.

Eleverna i tredje klass på Sternöskolan har som slutuppgift att illustrera en valfri plats i Karlshamn. Ämnen som inkluderas i uppgiften är svenska, geografi, samhällskunskap och historia.

– De ska även kort få skriva om platsen de har valt, vart den ligger och varför det är en speciell plats för dem. De ska även få komma på en ny slogan till vår stad, säger klassläraren My Ottosson.

Under förra veckan pratade klassen om Blekinge och Karlshamn och eleverna fick ta reda på fakta om Karlshamn. Under denna vecka kommer eleverna att få rita och berätta om sin favoritplats i Karlshamn, samt förbereda sig inför stadsvandringen som äger rum på torsdag. Under nästa vecka ska eleverna komma på en passande slogan för Karlshamn.

– Syftet med arbetet är att de ska lära sig om sin närmiljös historia. Vi har också många elever som är nyinflyttade till Karlshamn, så jag tänker att det här är ett bra sätt att upptäcka nya platser som de sedan kan visa och berätta om för familj och vänner, säger My.

Eleverna kommer att börja stadsvanringsdagen med att se informationsfilmer och få en digital rundvisning i kyrktornet.

– De har själva fått ta reda på fakta och läsa på om de olika platserna vi ska besöka. Så det är eleverna som kommer att berätta för varandra när vi vandrar runt stan, säger My Ottosson.

De ställen som klassen ska besöka är:

  • Kulturkvarteren, Karlshamns museum
  • Asschierska huset (Drottninggatan/Christopher Schrödersgatan
  • Carl Gustavs kyrka
  • Torget
  • Böljelek (Här pausar vi för lite fika)
  • Rådhuset
  • Kastellet (sett från hamnen)
  • Utvandrarmonumentet

– Stadsvandringen avslutas vid Snäckan där vi intar vår lunch vid halv tolv, säger My.

Medierna hälsas välkomna att vara med på stadsvandringen!

Datum: Torsdag den 3 juni
Tid: klockan 9
Plats: Karlshamns museum, Vinkelgatan 8.

Kontakt: My Ottosson, klasslärare åk 3 Sternöskolan, mobilnummer 0766-11 84 52.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93