Gå direkt till innehåll
Rektor Maria Leinvall, längst till höger i bild tillsammans med förskollärare och barnskötare satsar på estetiska uttrycksformer i sitt arbete med barnen på Regnbågens förskola.
Rektor Maria Leinvall, längst till höger i bild tillsammans med förskollärare och barnskötare satsar på estetiska uttrycksformer i sitt arbete med barnen på Regnbågens förskola.

Pressmeddelande -

Regnbågens förskola i Karlshamn satsar på kultur

På Regnbågens förskola finns många tankar om hur man kan utveckla barnens lärmiljö. Ett sätt är att låta kulturen få ett mycket större utrymme i verksamheten än vad den har haft tidigare.

− Vi är stolta över den verksamhet som vi har byggt upp och jag har en personalgrupp med många engagerade och drivande förskollärare och barnskötare som nu arbetar för att förverkliga en idé om en kulturförskola, säger Maria Leinvall, rektor vid Regnbågens förskola.

Förskollärare Elisabeth Löfvenberg förklarar att tanken är att barnen ska utveckla både sitt språk och andra färdigheter med hjälp av till exempel teater, sagoberättande, konst, dans och musik.

− Redan när barnen och föräldrarna kliver in i hallen så ska det kännas som att kulturen berikar. Kanske ska man mötas av musik eller något spännande att titta på. Sedan ska det vara mycket sagoberättande, teater, sång, dans och lek, säger Elisabeth.

Många olika estetiska uttrycksformer kommer således att ges ett större utrymme och tanken är att samarbete med professionella kulturarbetare ska berika barnens lärmiljö.

− Vi söker just nu medel från olika bidragsgivare och planerar ett utökat samarbete med till exempel Teatersmedjan, berättar Maria Leinvall, rektor.

På Regnbågens förskola går det ca 50 barn mellan 1 och 5 år. Ett tiotal anställda arbetar i verksamheten och till detta hoppas man så småningom kunna knyta till sig en dramapedagog, bild- och musiklärare med mera.

− Vår intention är att barnens lärmiljö sak bli ännu rikare på detta sätt, säger Maria Leinvall och berättar att förskolan har särskilda planer för Förskolans dag den 14 maj.

För mer information, kontakta förskolechef Maria Leinvall, telefon: 0454-817 73.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93