Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Ökat stöd för våldsutsatta genom kodord på apotek

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Ökat stöd för våldsutsatta genom kodord på apotek

Som en följd av Covid-19 har flera sociala risker identifierats, varav våld i nära relation är en av dessa. Genom isolering finns en påtaglig risk för att våldsutsatthet i en nära relation ökar. Därför har kommunens socialtjänst i samarbete med apoteken utvecklat ett kodord som kan användas vid nödsituationer.

Enligt statistik kommer var femte person någon gång i sitt liv att bli utsatt för våld av en närstående. Utifrån viruset finns det en ökad isolering i hemmen och de våldsutsatta spenderar mer tid med våldsutövaren utan att få möjlighet att söka stöd. Genom ett nationellt kodord kan den våldsutsatta nu på ett enklare sätt få hjälp i sin utsatthet. Ett samarbete har upprättats mellan socialtjänsten i Karlshamns kommun och kommunens fyra apotek: Apoteksgruppen, Apotek hjärtat, Apotek Ugglan och Kronans apotek.

För att ge mer information om samarbetet bjuds medierna in till en pressträff där Jonna Welander, samordnare och socialsekreterare, tillsammans med apotekspersonal berättar mera om det nya stödet för våldsutsatta i nära relation.

Datum: onsdagen den 17:e juni
Tid: klockan 10.00
Plats: Mörrumssalen, Rådhuset i Karlshamn

Välkomna!

Kontakt: Jonna Welander på telefon 0454-817 39.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94