Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Nu ska bygglovsprocessen bli digital

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu ska bygglovsprocessen bli digital

Som ett led i att nästan alla människor är digitala och förväntar sig att myndigheter blir detsamma i ett tillgänglighetsperspektiv satsar Karlshamns kommun nu på en helt digital bygglovsprocess.

För att få en mer smidig och komplett hantering av bygglovsansökningar ska processen nu bli digital och tillgänglig hela dygnet. Detta innebär att processen kommer att gå snabbare och underlättar både för handläggare och sökande av bygglov. Det innebär även mindre miljöpåverkan och bättre arbetsmiljö då personalen på stadsbyggnadskontoret slipper att hantera papper och manuell administration och istället kan fokusera på att öka kvaliteten på handläggning i processen och ge stöd och råd till sökanden.

För att berätta mer om planerna på en digital bygglovsprocess bjuds medierna in till presskonferens.

Medverkande: Sofi Ridbäck, bygglovsarkitekt och systemförvaltare, Jonas Nilsson, IT-strateg och teknisk projektledare, Karin Olsson, bygglovshandläggare och systemadministratör, Emina Kovacic, stadsbyggnadschef och systemägare, Anneli Gustafsson, verksamhetsstrateg och processtöd.

Datum: måndag 2 mars

Tid: klockan 9.00

Plats: Årydssalen, Rådhuset i Karlshamn

Välkomna!

Kontakt: Anneli Gustafsson, verksamhetsstrateg och processtöd, 0733-57 63 16

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94