Gå direkt till innehåll
En elev i årskurs två på Bodestorpsskolan, som arbetat med temat Fjärilars Liv och studerat hur en livscykel kan se ut med alla fyra stadier i metamorfosen hos en insekt, visar upp en larv som ska bli en fjäril.
En elev i årskurs två på Bodestorpsskolan, som arbetat med temat Fjärilars Liv och studerat hur en livscykel kan se ut med alla fyra stadier i metamorfosen hos en insekt, visar upp en larv som ska bli en fjäril.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: NTA Skolutveckling 25 år firas i Karlshamn

Karlshamns kommun har varit medlem i NTA (Naturvetenskap och teknik för alla) sedan 2010 och när föreningen fyller 25 år på tisdag nästa vecka är kommunens skolor självklart med och firar. Bland annat kommer elever att få träffa Sveriges första astronaut Christer Fuglesang via ett digitalt möte.

NTA är ett skolutvecklingsprogram inom naturvetenskap, teknik och matematik med undervisningsmaterial, lärarhandledning och kompetensutveckling. Genom NTA:s olika teman ges både förskolans lärare, barnskötare och annan personal och grundskolans lärare möjlighet att utveckla sin undervisning, med syftet att gynna varje barns och elevs lärande inom NO, teknik och matematik.

Alla Karlshamns kommunala F-6 skolor, särskolor och flera förskolor arbetar idag med NTA med syftet att i tidig ålder väcka intresse för dessa ämnen. Någon av kommunens högstadieskolor har också börjat använda NTA för att öka måluppfyllelsen för elever i de naturvetenskapliga och tekniska ämnena.

– NTA är väl förankrat i Karlshamns kommun, har gott anseende och förknippas med trovärdighet och kvalitet, säger Eva Eriksson, samordnare för NTA i Karlshamns kommun.

Den 25 oktober kommer förskolor och skolor över hela landet att delta i NTA-dagen, för att fira föreningens 25-årsjubileum, så även i Karlshamn. På Korpadalsskolan i Asarum ska bland annat en fjärdeklass delta under det digitala mötet med Christer Fuglesang som ska berätta om sina resor till den internationella rymdstationen. Eleverna får bland annat veta vad rymd och rymdfart är och hur framtidens möjligheter för rymdresor ser ut.

– I sin ordinarie undervisning jobbar dessa elever just nu med temat Från frö till frö, ett tema med fokus på biologi, livscykeln hos växter, ekosystemtjänster och ekologiska samband, säger Eva Eriksson.

Sändningen med Christer Fuglesang startar klockan 10.00 men eleverna, deras NTA-pedagog Annie Lind och NTA-samordnaren Eva Eriksson finns tillgängliga för media på Korpadalsskolan från klockan 9.20.

För anmälan och mer information kontakta: Eva Eriksson, samordnare för NTA i Karlshamns kommun, på telefon 0454-56 39 67.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93