Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Karlshamns kommun utbildar volontärer

Ett sextiotal personer har anmält intresse för volontärarbete, samtliga är inbjudna till utbildningen i basal hygienkunskap som hålls måndagen den 30 mars. Media är välkommen att delta.

Karlshamns kommun har via e-tjänst sökt volontärer och fått ett stort gensvar från medborgare som vill hjälpa till i en situation som i vissa delar är ansträngd eller förväntas bli inom kort. Volontärerna kommer främst att syssla med icke vårdnära uppgifter så som däckbyte, promenader, tvätt, disk, dukning och socialt umgänge.

Eftersom det finns smittorisker i allt vi gör väljer Karlshamns kommun att utbilda volontärerna i basala hygienrutiner. Detta som skydd för både volontärerna själva och för människor de möter.

Datum: 30 mars

Tid: 17.00–19.00

Plats: Rådhussalen

Media är välkommen att vara med och ställa frågor under utbildningens gång.

För mer information, kontakta förvaltningschef Torill Skaar Magnusson, telefon 0454-817 01

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94