Gå direkt till innehåll
Väggaskolan huserar några av föreläsningarna under kompetensutvecklingsdagarna i Karlshamn.
Väggaskolan huserar några av föreläsningarna under kompetensutvecklingsdagarna i Karlshamn.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Karlshamn står värd för kompetensutvecklingsdagar

Nyckelkompetenser inom EU och kompetensförsörjning står i fokus när Karlshamn bjuder in till årets kompetensutvecklingsdagar.

Vuxenutbildningen i Karlshamn har sedan 2013 arbetat med internationella utbyten. En viktig del i detta är att sprida resultaten av de projekt som genomförs. Som en del i det arbetet har Vuxenutbildningen i Karlshamn valt att vara värd för årets kompetensutvecklingsdagar för vuxenutbildningarna i Blekinges kommuner samt i Tingsryd och Bromölla.

Årets tema är EU:s nyckelkompetenser – de egenskaper som fastställts av EU-kommissionen som de grundläggande kunskaper som alla medborgare i EU bör ha för att kunna vara delaktiga i det moderna samhället och för att trygga EU:s framtida kompetensförsörjning.

Gästföreläsare från Tjeckien, Polen och Sverige kommer att medverka. Även representanter från Sveriges samordningsorgan för Erasmus+, Universitets- och högskolerådet kommer att vara på plats.

Aktiviteter kommer att ske på både Väggaskolan och på NetPort Science Park. 

Vi välkomnar media till föreläsningen Aktivt medborgarskap på Väggaskolan klockan 10.15–12.00 då med tid för intervju med rektor, gästföreläsare och medlemmar ur verksamhetens internationaliseringsgrupp. Föreläsningen hålls på engelska.

  • Datum: 7 september
  • Tid: klockan 10.15–12.00
  • Plats: Väggasalen, Väggaskolan i Karlshamn

För mer information, kontakta rektor Maria Olsson Aasen, 0454-81559 eller Erasmus+koordinator Jim Nilsson, 0454-57 45 58.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93

Relaterat innehåll