Gå direkt till innehåll
Det här konstverket kan vi snart se på ett av elskåpen i centrala Karlshamn.
Det här konstverket kan vi snart se på ett av elskåpen i centrala Karlshamn.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Väggaelevernas konst på elskåp

I början av vårterminen 2022 fick bildläraren Sanne Dahlström och några av hennes elever på Vägga gymnasieskola i uppdrag att skapa konst på sju av elskåpen i Karlshamns stadskärna. Och nu är det dags att visa resultatet!

För att ta fram motiv till elskåpen har eleverna haft hjälp av en arbetsgrupp med representanter från Karlshamn Energi, kommunens stadsbyggnadsavdelning och Bibliotek & Kultur.

Vi inleder invigningen med en kort ceremoni vid det konstverk som finns nära ingången till Citygallerian på Drottninggatan. Därefter tar vi en rundvandring för att titta på de övriga verken.

På plats finns eleverna som skapat konstverken och deras lärare Sanne Dahlström. Medverkar gör också bland annat kulturnämndens ordförande Lena Sandgren, delar av kulturnämndens presidium, representanter för Karlshamn Energi, Karlshamns kommuns stadsbyggnadsavdelning och Bibliotek & Kultur.

Datum: onsdag den 1 juni

Tid: 12.00

Plats: Samling vid ingången till Citygallerian på Drottninggatan

Kontakt: Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare: 0454-812 36

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93