Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Svängsta förskola efter renovering

Nu är det dags att inviga Svängsta förskola 2.0 efter en större renovering och tillbyggnad. Media är varmt välkomna att vara med!


Svängsta förskola har fått en omfattande renovering av den ursprungliga byggnaden. Förskolan har också fått en tillbyggnad för att utöka antalet avdelningar från fem till åtta för att möta behovet av förskoleplatser till barnen.

Projektet som startade i januari 2022 har inneburit en hel del förändringar, utöver tillbyggnaden. Under renoveringen har vi ändrat planlösningen av den ursprungliga byggnaden för att skapa ett bättre flöde genom lokalerna, och skapa utrymme för nya funktioner. Exempelvis har ett sov-loft tillkommit. Taket har fått solpaneler och under renoveringen har vi använt sunda material som inte innehåller några kemikalier.

Vi var noga med att inte göra några större förändringar i utemiljön. Förskolan ligger vid ett härligt naturområde med närhet till skogen, vilket ger möjlighet att skapa en naturlig lekplats mellan träden.

Media är välkomna att delta i invigningen!

Datum: 13 februari

Tid: 9.00-10.30. Vi inleder med invigningstal och bandklippning, sedan blir det rundvandring för de inbjudna cirka 9.15.

Plats: Svängsta förskola, Recordvägen 32

Kontakt: Leila Abrahamsson, rektor för Svängsta och Ringamåla förskola: 0454-30 77 51 eller leila.abrahamsson@karlshamn.se

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94