Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Informationsträff för Språkvänner

Hej Blekinge arrangerar en informationsträff för personer som är intresserade av att bli språkvänner. Här får de träffa andra volontärer och personer som vill öva sig på att prata svenska. På så sätt får de en inblick i vad det innebär att vara språkvän och vilken skillnad man kan göra för en annan människa.

Språkvän är ett projekt som drivs av föreningen Hej Blekinge tillsammans med Karlshamns kommun och Karlshamnsbostäder. Projektet finansieras av Länsstyrelsen Blekinge.

Media är välkomna att delta under informationsträffen:

Datum: 4 maj

Tid: 17:30

Plats: Lokstallarna, Karlshamn

På plats finns också andra volontärer och ambassadörer från olika projekt som Hej Blekinge arbetar med, bland annat Promenadvän

Det här gör en Språkvän

Som Språkvän matchas personer och familjer – en som är ny i Sverige och en som bott i Sverige länge. Det handlar om att ge dem som kommit till Sverige en möjlighet att träna språket. Vi söker både enskilda språkvänner och hela familjer. Sedan matchar Hej Blekinge ihop språkvänner med dem som behöver träna svenska baserat på ålder, intressen och liknande. Man kan exempelvis träffas på stan för en fika, möta upp en familj på en lekplats, eller ta en promenad. Vad man gör tillsammans är helt upp till personerna själva, det viktiga är att ge den som vill och behöver det möjligheten att träna svenska. Man träffas 2-4 gånger per månad, pratar svenska, lär känna varandra och har kul ihop.

Kontakt för mer information:

Jane Jonasson: 0763-37 85 25 eller jane@hejblekinge.se.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94