Gå direkt till innehåll
Foto: Montage
Foto: Montage

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Hyper Island satsar på samarbete med Campus Karlshamn

Karlshamns kommun och Hyper Island bjuder in till pressträff för presentation av utbildningsaktörens planerade flytt till Campus Karlshamn samt planerna för att göra Campus Karlshamn till ett hybridcampus som blir en kreativ och levande mötesplats för näringsliv och studenter.

Datum: tisdagen den 9 april

Tid: klockan 10.30

Plats: Entrén till NetPort Science Park, Biblioteksgatan 4


Medverkande:

  • Heidi Rundt, vd för Hyper Island
  • Jörg Teichgraeber, rektor på Hyper Island
  • Magnus Gärdebring, kommunalråd
  • Magnus Sandgren, ordförande i kommunstyrelsens näringslivs- och samhällsbyggnadsutskott
  • Sara Dahlberg, näringslivschef
  • Sören Davidsen, campusledare


Om Hyper Island

Hyper Island är ett globalt utbildningsföretag som designar lärandeupplevelser. Genom en väl beprövad metodik som härstammar i learning by doing, förbereder Hyper Island individer, grupper och organisationer för framtiden. Hyper Island har verksamhet i Manchester, New York City, São Paulo, Singapore och Stockholm.


Om Campus Karlshamn

Campus Karlshamn ägs och drivs av Karlshamns kommun. På campus erbjuder vi eftergymnasiala utbildningar i samarbete med högskolor, universitet och yrkeshögskolor. Utbildningarna väljs ut i nära samarbete med arbetsmarknaden och näringslivet för att matcha deras behov av kompetens och ge våra studenter de bästa möjligheterna att kliva rakt in i arbetslivet efter utbildningen.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94