Gå direkt till innehåll
​Pressinbjudan: Gång- och cykelvägen mellan Vekerum och Stilleryd invigs

Pressmeddelande -

​Pressinbjudan: Gång- och cykelvägen mellan Vekerum och Stilleryd invigs

På lördag invigs den efterlängtade gång- och cykelvägen längs väg 557 mellan Vekerum och Stilleryd som har tagit knappt ett år att färdigställa.

Den nya gång- och cykelvägen ska öka säkerheten och tillgängligheten för både gående och cyklister utmed Vekerumsvägen. Vägen binder ihop Vekerum och Stilleryd med både Karlshamn och Mörrum, och används flitigt både för arbets- och fritidsresor. Då trafikmängden har ökat längs den aktuella sträckan de senaste åren är det extra viktigt att alla ska kunna ta sig fram på ett smidigt och miljövänligt sätt. Den nya gång- och cykelvägen är samfinansierad av Trafikverket och Karlshamns kommun. Parterna har betalat hälften var och hela sträckan är försedd med belysning, vilket ökar tryggheten ytterligare. Ett antal busshållplatser har också förbättrats i anslutning till den nya gång- och cykelvägen.

Medierna hälsas välkomna till invigningen!

– Vi ska se till att alla som deltar, både talare och åhörare, håller säkert corona-avstånd till varandra, säger Marianne Peary, landsbygdsutvecklare Karlshamns kommun, som också uppmanar alla som kan att komma till invigningen på cykel.

Det blir bland annat invigningstal av Mats Dahlbom, (C), Teknik och fritidsnämndens ordförande i Karlshamns kommun och Theresia Bergdahl, samhällsplanerare på Trafikverket region syd. Karlshamns kommun bjuder besökare på cider, kaffe och tilltugg.

Datum: 22 augusti
Tid: klockan 12:00
Plats: Vid Olle Svenssons Bygg, Vekerums byväg (se kryss på kartan ovan), snett över järnvägsövergången.

Kontakt: Marianne Peary, landsbygdsutvecklare Karlshamns kommun, mobil 073-357 63 09.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94