Gå direkt till innehåll
Ombyggnad pågår på Karlshamns Stadsbibliotek

Pressmeddelande -

Ombyggnad pågår på Karlshamns Stadsbibliotek

Stadsbiblioteket i Citygallerian får större lokaler. Det innebär att biblioteket kommer att bygga ut och renovera för större och fräschare lokaler i tre etapper.

Karlshamns Stadsbibliotek bygger för större och fräschare lokaler i Citygallerian. Detta kommer att ske i tre etapper. Mellan 1 april och 30 april påbörjas en utbyggnad på vuxenavdelningen som innebär att det kommer att bli större ytor ut mot Ågatan. 

– Under denna tid kommer det vara en viss begränsning av delar av vårt bokbestånd. Alla biblioteken i Karlshamn är annars öppna som vanligt, säger Maria Sköldqvist, kultur och bibliotekschef. 

För att kunna planera ytan så bra som möjligt tar Stadsbiblioteket gärna emot synpunkter från besökare genom en enkel enkät som finns på kommunens bibliotek och på hemsidan. Där man kan delge sina synpunkter och önskemål om vad som borde finnas på Stadsbiblioteket. 

I nästa etapp, 20 april–10 juni, stängs barnavdelningen på Stadsbiblioteket. 

– Under denna tid skapar vi ett trivsammare rum med nya bokhyllor, nytt golv och ommöblering. Innan vi stänger uppmanar vi alla att passa på att bunkra rejält med barnböcker! Lånetiden blir förlängd till den 1 augusti. Under tiden barnbiblioteket på Stadsbiblioteket är stängt går det bra att besöka våra fyra andra bibliotek i kommunen, säger Maria.

Biblioteken i Asarum, Hällaryd och Svängsta är Meröppna bibliotek, vilket innebär att det är längre öppettider för de som är meröppetkund. Man kan läsa mer om detta på hemsidan bibliotek.karlshamn.se.

– I den tredje etappen som är längre fram i tiden kommer biblioteket att få fler lokaler. Denna etapp är under planering. 

För mer information kontakta: Maria Sköldqvist, kultur och bibliotekschef, telefon 0454- 812 31 eller Susanne Johnsson, tf. bibliotekschef, på telefon 0454 -812 32.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93