Gå direkt till innehåll
OBS! NYTT meddelande ang. startdatum: Nya åtgärder för minskad smittspridning i Karlshamns kommun

Pressmeddelande -

OBS! NYTT meddelande ang. startdatum: Nya åtgärder för minskad smittspridning i Karlshamns kommun

Idag har krisledningsnämnden i Karlshamns kommun fattat beslut om skärpta åtgärder med anledning av de skärpta regionala råd från Region Blekinge rörande covid-19 som börjat gälla idag.

Krisledningsnämnden har idag onsdag den 11 november fattat följande beslut:

  • Ingen uthyrning av kommunala anläggningar och lokaler för träning, tävling, kultur-/musikverksamhet med mera ska ske under perioden 11 november-30 november. Undantag får göras för organiserad verksamhet riktad mot barn och ungdomar födda 2005 eller senare.
  • Den allmänna åkningen på Jössarinken pausas under perioden 11/11- 30/11.
  • Meröppet-servicen på filialbiblioteken samt tidskriftsavdelningen på stadsbiblioteket stängs under perioden 11-30 november.
  • Väggabadet stängs fram till 30 november. Undantaget är organiserad simträning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare samt simning inom skolverksamheten.
  • Ingen uthyrning av kommunala lokaler sker för privata fester och tillställningar eller liknande under perioden 11 november-31 december.
  • Besök på särskilt boende, korttidsboenden, gruppbostäder samt socialpsykiatriboende avråds tillsvidare från och med den 11 november.
  • Omsorgschefen ska få mandat att besluta om förbud mot besök på korttidsboenden, efter säkerställande av att inte rättsläget förhindrar detta.
  • Alla politiska möten inom kommunkoncernen genomförs digitalt tillsvidare.
  • Alla partier uppmanas att genomföra gruppmöten digitalt tillsvidare.

Krisledningsstaben vill också i samverkan med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och andra aktörer snabbutreda möjligheten att förbjuda besök på korttidsverksamheten Kompassen. Anledningen är att denna verksamhet till viss del kan ses som en sluss in i den övriga verksamheten där smitta måste stoppas. Då verksamheten inte utgör ett eget boende för brukarna kan det finnas lagstöd för att kommunen beslutar om besöksförbud.

Åtgärderna gäller från idag den 11 november och framåt, men tidsperioden för åtgärderna, liksom smittskyddsläkarens regionala råd, kan komma att förlängas beroende på hur smittspridningen utvecklas.

För mer information kontakta:
Daniel Wäppling, kommundirektör i Karlshamns kommun, 0454-817 08.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94